RSS
 

Rogaliki maślane z toffi

13 paź

14721691_1765404043721695_2450590180784795079_n

Składniki:

  • kostka drożdży
  • 9 szkl mąki pszennej typ 550
  • szkl oleju rzepakowego
  • 2 szkl maślanki
  • szkl cukru
  • 2 cukry wanilinowe
  • 6 jajek + dwa do posmarowania i trochę mleka
  • krówki 750g

Sposób przygotowania:

Sporządzić  zaczyn z drożdży letniej wody mąki i części cukru.Jajka utrzeć z pozostałym cukrem z wanilinowym także .Jajka wymieszać z wyrośniętym zaczynem.Następnie dodać przesianą mąkę z solą i olej.Wyrobić ciasto.Zostawiamy aż podwoii swoją objętość.Ciasto dzielimy na 3 części.Rozwałkowujemy na kształt okręgu.Tniemy na równe części.Na każdżą część kładziemy krówkę i zawijamy pamiętająć aby założyć ciasto na krówkę ponieważ może wypłynąć.Pieczemy w 180 °C przez około 15-20 min (góra dół)Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem.

Smacznego :-P

 
Komentarze (2)

Napisane przez w kategorii desery, wypieki

 

Tags: , , , , ,

Dodaj komentarz

 

 
  1. ~Angela

    14 października 2016 o 12:58

    10 produktów które powinniście mieć w swojej kuchni :)

     
    • Kocina

      16 grudnia 2016 o 21:08

      Udostępniłam twój blog u siebie na fanpage Kocina-Evolett
      Jako technik żywienia i tak dalej …nie mogę układać diet bez konsultacji z dietetykiem chociaż wiem jak to jest 2-3 h układania diety z jadłospisem dla osób z cukrzycą ..tarczyca ….w różnym wieku itp :P Więc z całą pewnością przydałaby mi się pomoc w razie pytań na które nie znałabym odpowiedzi :) Pozdrawiam.Ps modyfikuje przepisy tradycyjne na fit i szukam inspiracji na nowe przepisy :)